Is een Smootie gezond?

De vraag die veel mensen bezig houdt: is een smoothie gezond? De media roept soms dingen als:    “net zo slecht als cola”  “bevat wel 10 suikerklontjes”.
Maar is dat wel zo?

In de supermarkt is bijvoorbeeld veel te koop onder de naam smoothie. Helaas zijn dat vaak meer sapjes met een klein beetje vezels erin dan smoothies. Het nadeel van dit soort sapjes is dat je dus gewoon kant en klare vruchtensap drinkt welke stijf staat van de suikers. Ook al zijn dit natuurlijke suikers, je lichaam reageert hetzelfde hierop als bij toegevoegde suikers.

Vermijd daarom de kant en klare smoothies uit de supermarkt. Een echte gezonde smoothie bestaat uit vers of bevroren fruit eventueel gecombineerd met groente en plantaardige melkproducten. De gewenste ingrediënten doe je samen in een blender en laat het goed fijn malen. Doordat je een blender gebruikt en geen sapmachine gebruik je alles van het fruit of groente en behoud je de vezels.

Ga zelf aan de slag, met Smoothie Rebels® Smoothiemix.  Daarmee heb je snel een verse fruit of fruit-en groente smootie gemaakt.  Die bestaat uit 100% puur fruit. Zonder extra toegevoegde suikers.